sunnuntai 18. elokuuta 2013

Tänään päivä alkoi hieman harmillisesti kun yöllä oli satanut  ja aamulla vielä hieman tihkutti. Kuitenkin kun sade lakkasi päätimme käydä lähistöllä sijaitsevassa toisen maailmansodan-aikaisessa saksalaisessa sairaalakeskuksessa.  Pääsimme ylittämään joen riippusillan avulla joka keinui mukavasti ja jota pitäisi uudelleen kiinnittää muutamasta kohtaa.


Paikalla käymisestä teki hienoa se että alue oltiin jätetty saksalaisten jäljiltä melko koskemattomaksi. Varmasti joitain esineitä ollaan viety muualle museoihin mutta muuten raunioihin ei oltu koskettu. Sairaalan sängyt olivat paikoillaan, rikkinäisiä pulloja oltiin jätetty siivoamatta ja jopa kylpyammeen puolikas oli jäljellä. Ihmettelimme myös miksi maastossa oli niin paljon kuoppia mutta lopulta selvisi että ne olivat pommien aiheuttamia.







Skoganvarre leirintäkeskuksen tontilla oli ennen saksalaisarmeijan tukikohta joka selittää miksi läheisistä metsistä löytyy ties mitä raunioita ja metalliromua.



Lopulta kun aurinko alkoi taas paistamaan lähdimme tutkimaan taas ympäristöä  ja löysimme aivan mahtavan hiekkarannan. Vesi on täällä todella matalaa joten pystyimme kahlaamaan melko kauas rannasta. Pohja oli sileää hiekkaa eikä roskia näkynyt missään toisin kuin suomen rannoilla. 






'
Ohjaajamme Kari on jälleen viikon poissa mutta tänään pitäisi saapua toinen ohjaaja joten varmaan pääsemme ensi viikolla taas enemmän tosi hommiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti